blog

Client case: ervaren IT sales mét people skills? In 9 dagen vonden wij de perfecte kandidaat voor Direct!

april 17, 2022 - min. read

Direct, de West-Vlaamse start-up voor de digitalisering van KMO’s, zocht een ervaren IT sales met people skills om haar CEO te ontlasten. De ideale kandidaat zou op termijn ook kunnen doorgroeien tot sales manager. Ondanks de coronacrisis vond Headlight de perfecte kandidaat in slechts 9 dagen.

Wie is Direct?

Direct is een start-up uit West-Vlaanderen die inzet op de digitalisering van Vlaamse KMO’s. Via cloud services en andere IT-diensten ontzorgen ze hun klanten en laten ze hen efficiënter werken. Technologie is daarbij geen doel, maar wel een cruciaal hulpmiddel voor KMO’s om op de lange termijn strategisch succes te boeken.

Wat was de vraag van Direct?

Direct zocht een ervaren IT sales met ambitie om op korte termijn sales manager te worden. De nieuwe collega moest CEO Gary Vanbutsele ontlasten, die naast zijn taken als CEO ook het jonge salesteam van Direct leidde.

De nieuwe collega moest zich goed voelen in een jonge start-up én hij moest zich kunnen inleven in de uitdagingen van ondernemers. Een salesgesprek bij Direct begint namelijk niet vanuit technologische features, maar vanuit de uitdagingen van bedrijfsleiders.

Wat was de oplossing van Headlight?

We zochten in ons netwerk naar een medior salesprofiel met veel potentiëel en ambitie. Iemand met veel technische kennis, maar ook communicatief vaardig en met veel diplomatie en empathisch vermogen. Kortom: iemand met zeer sterke people skills. Geen alledaags profiel dus!

Ver en lang hebben we niet moeten zoeken. We konden meteen iemand uit ons netwerk voorstellen waarvan we wisten dat hij/zij perfect in het plaatje paste.

Bij de eerste introductie bleek dit ook meteen een perfecte match… tot de uitbraak van het coronavirus en de lockdown roet in het eten gooiden. De kandidaat besliste op het laatste nippertje om geen risico’s te nemen en dus niet te tekenen.

Maar geen nood: na de lockdown gingen we terug aan de slag en 9 dagen later had Headlight opnieuw een mooie shortlist met 3 kandidaten klaar voor Direct.

Wat was het resultaat?

Hoewel Direct ook zelf 2 geschikte kandidaten had gevonden, koos het bedrijf uiteindelijk voor 1 van de kandidaten uit de shortlist van Headlight. Deze IT sales professional had niet enkel de skills, maar deelde ook voluit de waarden van Direct.

CEO Gary Vanbutsele blikt terug op een geslaagd selectieproces: “Voor ons was het moeilijk om ervaren profielen te benaderen. Maar met hun proven track record en expertise in onze industrie slaagde Headlight daar wel in. Hoewel het coronavirus zorgde voor tegenslag bij de eerste kandidaat, toonde Headlight weerbaarheid en konden ze op korte termijn weer enkele heel geschikte kandidaten voorstellen.”

We zijn zelf natuurlijk ook erg blij met deze perfecte match. We hopen van harte dat CEO Vanbutsele nu de ruimte vindt om zich voluit te focussen op zijn taken als CEO. We wensen Gary en de nieuwe salescollega alvast veel succes voor de toekomst!

Wil je ook snel de juiste IT sales professionals vinden?

Vind je het moeilijk om de juiste IT sales profielen aan te trekken? Dat is op zich niet gek, want het is een zeer specifieke niche.

Geen nood, we helpen je graag! Onze ervaring en ons warme netwerk van sales professionals laten ons toe om op korte termijn een of meerdere ideale kandidaten voor je te vinden.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bekijken graag hoe we je kunnen helpen!