blog

Client case: een volwaardig salesteam voor Skedify in 3 maanden

april 17, 2022 - min. read

Het Gentse Skedify ging op zoek naar een partner om een volwaardig salesteam uit te bouwen. Headlight sprak zijn warm netwerk aan en vond 4 geschikte sales professionals in slechts 3 maanden tijd. Benieuwd hoe Headlight de ideale kandidaten vond en een echte partner werd voor Skedify? Lees dan snel verder!

Wie is Skedify?

Skedify ontwikkelt omnichannel appointment scheduling software. Deze software helpt grote bedrijven om op een eenvoudige manier afspraken en meetings te plannen en te beheren. Klanten van Skedify zijn onder andere actief in de financiële sector, verzekeringen, retail, de juridische sector en de automobielsector.

Wat was de vraag van Skedify?

Begin 2019 wilde Skedify een team van IT-salesexperts aantrekken. Zo wilde de Scale-up zijn groei versnellen. CEO Arne Bassez ging nadrukkelijk op zoek naar een sales recruitment partner die niet enkel eenmalig sales professionals wilde rekruteren, maar het team blijvend wilde ondersteunen. Een perfecte match voor Headlight.

Wat was de oplossing van Headlight?

Headlight ontwikkelde een groeistrategie voor Skedify. Zo werd duidelijk dat Skedify eerst en vooral een strategisch salesprofiel nodig had. Deze persoon zou Arne’s rechterhand worden en hem helpen om het salesteam te structureren en uit te bouwen.

Eén van onze allereerste kandidaten bleek meteen de juiste: deze creatieve sales professional met ervaring bij één van de snelst groeiende SaaS-bedrijven in België werd aangenomen na amper 1 week. Hij werd al snel een sleutelfiguur binnen Skedify.

Daarna gingen we op zoek naar extra medewerkers om het salesteam verder uit te bouwen. In 3 maanden vonden we 4 geschikte professionals: 2 strategische sales, 1 account executive en 1 sales development representative.

Wat was het resultaat?

1,5 jaar na ons eerste contact is het salesteam van Skedify uitgegroeid tot 8 sales professionals, waarvan er 6 werden aangenomen via Headlight.

CEO Arne begrijpt maar al te goed dat proactief op zoek gaan naar salestalent de enige manier is om de war for talent te winnen. Headlight is dan ook een echte strategische langetermijnpartner geworden.

Arne Bassez: “Headlight focust op IT-sales en heeft een sterk netwerk. Zo kunnen ze de juiste match vinden tussen kandidaat, bedrijf en product. Bovendien spreken ze de taal van IT-sales professionals en volgen ze kandidaten goed op, waardoor ze enthousiast blijven. Door hun ervaring en transparantie hebben we ondertussen een sterke vertrouwensband opgebouwd.”

We herkennen het Skedify-DNA meteen in kandidaten en vinden tot op vandaag regelmatig interessante profielen voor het bedrijf. We zijn trots dat we op deze manier mogen blijven bijdragen aan de toekomst van Skedify.

Op zoek naar een recruitment partner?

Ben jij op zoek naar een échte recruitment partner voor je bedrijf? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We bekijken graag hoe we je kunnen helpen!