FAQ

Do you have any questions about what we do or how we do it?

Wat mensen ons vragen

Vraagt Headlight exclusiviteit?

Nee, we hebben geen exclusiviteit nodig, dus ga gerust zelf ook op zoek naar kandidaten. Maar we raden je wel aan om niet met meerdere derde partijen te werken. Wij hebben een groot netwerk van potentiële kandidaten die we persoonlijk kennen, maar soms moeten we ook passieve kandidaten benaderen. In dat geval is het voor de geloofwaardigheid van je bedrijf het beste als wij hen als exclusieve partner kunnen benaderen.

Screenen jullie kandidaten vooraf?

Ja, elke kandidaat die we voorstellen wordt vooraf gescreend door een van onze consultants. Tijdens het screeningsproces kijken we naar de ervaring, motivatie, doelstellingen, salarisverwachtingen, successen, mislukkingen, vaardigheden, enz. van de kandidaten. Omdat we zelf sales professionals zijn, kunnen we nauwgezet de juiste salesmensen voor jouw bedrijf herkennen.

Rekruteren jullie enkel salesprofielen of ook marketing en pre-sales medewerkers?

Wij richten ons enkel op salesmensen, dus rekruteren we geen technische profielen, marketeers of projectmanagers. Headlight kan je helpen met het rekruteren van de volgende profielen:

  • Operationele sales (SDR, AE)
  • Strategische sales (BDM, Sales Manager)
  • Organisatorische sales (Executive VP Sales)

Doen jullie ook executive searches?

Élke kandidaat waarmee we werken, wordt gerekruteerd alsof het om een executive search gaat. Dag in, dag uit headhunten wij de juiste kandidaten. We sturen geen InMails, verspreiden geen vacatures in grote aantallen en stellen geen carrièremogelijkheden voor zonder eerst met de persoon gesproken te hebben. Of we nu op zoek zijn naar een Head of Sales of een Account Executive, bij ons draait alles om een persoonlijke benadering in een direct search.

Hebben jullie ook contact met internationale kandidaten?

Natuurlijk! Headlight focust zich immers op de volledige Benelux. We werken met veel sales professionals die meerdere talen spreken, in het buitenland of op afstand (willen) werken en zich op andere landen willen richten.

Zal de kandidaat optreden als consultant op de payroll van Headlight of zal hij/zij deel uitmaken van ons eigen team?

90% van onze aanwervingen zijn permanent. Dat betekent dat onze kandidaten geen consultants zijn en niet op onze payroll staan; wij zorgen voor vaste plaatsingen bij jouw bedrijf. Waarom zouden we dat niet doen? Wij begrijpen heel goed dat wanneer je een goede sales professional vindt, je deze persoon in je eigen team wilt houden.

Let’s talk — Contact us — Let’s talk — Contact us — Let’s talk — Contact us